Nutriční hodnoty (Směska s domácím uzeným masem a řapíkatým celerem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 684 kJ / 2 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 156,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,32 g |
Tuky | 73,05 g |
– nasycené | 23,45 g |
– nenasycené | 33,22 g |
–– mononenasycené | 26,38 g |
–– polynenasycené | 6,84 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 73,99 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 6,66 g |
Sůl | 15,34 g |
Sacharidy | 290,20 g |
– cukry | 36,52 g |
––– laktóza | 6,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 větších brambor | Brambor zimní | 250 g |
1/2 sáčku 1/2 sáčku menších těstovin | Těstoviny pšeničné | 250 g |
500 g 500 g domácího uzeného masa | Vepřová plec uzená | 500 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
8 stroužků 8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 56 g |
2 řapíky 2 řapíky celeru i s lístkama | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 smetana na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
100 g 100 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
olej nebo 2 lžíce sádla | Olej řepkový | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
petrželka kudrnka | Petržel nať čerstvá | |
celerová nať -nemusí být (mám jí zamraženou) | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská |