Nutriční hodnoty (Plněné žampiony v pikantní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 959 kJ / 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,47 g |
| Tuky | 28,25 g |
| – nasycené | 19,32 g |
| – nenasycené | 8,17 g |
| –– mononenasycené | 7,24 g |
| –– polynenasycené | 0,93 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 11,75 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 5,25 g |
| Sacharidy | 21,13 g |
| – cukry | 13,80 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 7 7 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2 2 uzená kuřecí stehna | Stehno kuřecí s kůží uzené | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka uzené sladké papriky | Paprika červená sušená | |
| 100 g 100 g tvrdého sýru Blaťácké zlato (nebo jiný vhodný na zapékání) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| zelené bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 malá sklenka domácího leča (cibule, rajčata, papriky, nebo Ljutěnice) | Zelenina směs sterilovaná | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce Harissy paprikové pasty | Pasta papriková | 37.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| zelené bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| vývar | Vývar masový | |
| olej (nebo máslo) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |