Nutriční hodnoty (Povidlovo-makoví ježci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 447 kJ / 4 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 72,90 g |
| Tuky | 242,56 g |
| – nasycené | 99,00 g |
| – nenasycené | 130,42 g |
| –– mononenasycené | 77,14 g |
| –– polynenasycené | 53,28 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 52,38 g |
| Cholesterol | 838 mg |
| Sodík | 6,82 g |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 379,99 g |
| – cukry | 132,41 g |
| ––– laktóza | 4,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 10 g 10 g droždí | Droždí pekařské lisované | 10 g |
| 5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 24 g |
| 160 g 160 g másla | Máslo kravské | 160 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g švestkových povidel | Povidla | 250 g |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička mletého hřebíčku | Hřebíček | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| rum | Rum | |
| sníh ze 2 2 bílků | Vaječný bílek | 66 g |
| 100 g 100 g mandlových plátků | Mandle loupané | 100 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový |