Nutriční hodnoty (Babiččiny blbouny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 8 193 kJ / 1 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,15 g |
| Tuky | 14,77 g |
| – nasycené | 4,73 g |
| – nenasycené | 6,49 g |
| –– mononenasycené | 4,06 g |
| –– polynenasycené | 2,42 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 13,68 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,41 g |
| Sacharidy | 390,84 g |
| – cukry | 105,72 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 200 ml 200 ml mléka (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 87.5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| švestky (meruňky, třešně, jahody) | Švestky čerstvé | |
| povidla | Povidla | |
| mletý mák | Mák modrý mletý | |
| tvaroh na strouhání | Tvaroh tvrdý | |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| trošku trošku másla na přelití | Máslo kravské |