Moravské koláče

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Kynuté 30 názorů

517

Suroviny

50 dkg hladké mouky
5 dkg kvasnic
2-3 žloutky
150 ml oleje
200 ml mléka
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
trochu soli
citrónová kůra
náplň tvarohová a povidla
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme mléko s cukrem na teplotu lidského těla.

  2. Pak přidáme kvasnice a necháme je vzejít. Smícháme v míse se zbylými surovinami a vypracujeme těsto. Necháme kynout.

  3. Během kynutí můžeme 1-2x přemíchat, aby se do těsta dostalo více vzduchu.

  4. Z vykynutého těsta uděláme placičky a zabalíme do ní tvarohovou náplň a uděláme kuličku, do které vymáčkneme důlku a do důlku dáme povidla.

  5. Nebo obráceně, dovnitř povidla, navrch tvarohovou náplň.

  6. Klademe na vymazaný plech a pečeme asi při 220°C dorůžova.

  7. Tvarohová náplň - měkký tvaroh, moučkový cukr, citrónová kůra, žloutky. Před upečením potřít koláče rozpuštěným tukem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 617 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moravské koláče

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    8-(Těsto je těžké, šíleně mastné a nelze z něj tvarovat plněný koláč. Nedoporučuju!!!!!!:-((;-(:-(

    Odpovědět

  • lenka-m lenka-m(autorka receptu)

    Baruška :V receptu byly prostě uváděny skleničky.Je to přepsané na ml. Když ti to tvůj bambus nebere, tak si najdi jiný recept nabo si dej míň kvasnic.....:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    Baruska:
    No, asi jsem taky dutý:-* dost možná jak bambus:-D ale prozraďte mi, kolik že to je, ta v rcp uváděná dutá míra "sklenička":-?
    ...a dávat 5 dkg:-! kvasnic na 50 dkg hladké mouky:-O tak to mi můj bambus taky nebere:-D

    Odpovědět

  • Baruska Baruska(neregistrovaná)

    Ja si myslim ze kdo neni uplne duty:-// ten recept pochpi.Dnes jsem se do nich puslila a nevidim v tom problem.Za me i pet bodiku.Nic sloziteho.A kdo si neporadi nebo tomu nerozumi at si udela svuj vlastni recept.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Danka: A ještě bych dodal že tam mají být povidla ( pod tou drobenkou):-))

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    tereza: ale tyhle přece jsou plněné...

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    tyto koláče nejsou moravské, moravské jsou uzavřené s náplní uvnitř, namočené ve vajíčku a potom v drobence...

    Odpovědět

  • baculka baculka(neregistrovaná)

    ;-(;-(;-( zklamalo mne to!!! těsto je mastné nechutné vůbec ne na koláče!!!:no::no::no:

    Odpovědět

  • Sargenroth Sargenroth

    :-p kolacky jsou super :-K

    Odpovědět

  • rusjana rusjana

    Dneska jsem pekla podle tohoto receptu a musím říct, že jsou luxusní!!!Vřele doporučuji!!
    Bod+:-p
    Upekla jsem z této dávky 8 koláčů o průměru 15 cm....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Martine/neregistr-já dělám z trochu odlišného těsta,ale také z 1/2kg hl.mouky a vychází mi to na 35 koláčků velkých jako dětská dlaň.Je to dávka na 2 a1/2plechu.Máme rádi menší tvary:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Koláčky jsou to moc pěkné:-K+9:yes:jen mi tady nesedí poměr některých surovin:-8Při pročítání některých rcp jsem narazila na tyhle stránkyhttp://www.peceni.info/moravske-kolacea to by myslím odpovídalo :-)
    DANA/neregistr-myslím,že je jedno,jestli je náplň zabalená,nebo ne,všude to mají rádi jinak:-)Spíš si myslím,že to je o těstě.Teta v Radotíně v Praze do českých k mléku přidává smetanu,rodina v Senici n.Hané do moravských k oleji Majolku®,nebo sádlo:-D

    Odpovědět

  • Danka Danka(neregistrovaná)

    Promiňte, ale tohle nejsou MOravské koláče, chápu, že se recept může jmenovat jakkoli, ale klamete tak ostatní. Pravý Moravský koláč, je z kynutého olejového těsta, s náplní z tvarohu a rozinkami uvnitř koláče - zabalené a nahoře posypka- drobenka. Uvedený recept i postup je blízký koláčkům v Čechách.....

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    můžu se zeptat na kolik je to porcí nanormované??:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tondo, já tyhle koláče peču při 220 st. a vždy se mi povedou, nehaž flintu do žita, vždyť chybami se člověk učí.
    Recept jsem přepsala, aby byl srozumitelný i pro laika.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kolace koláče recepty moravské koláčky recept tvarohové moravské koláče recept na koláče moravske kynute kolace recepty kynuté koláče moravské recepty na koláče koláčky recept koláče recept moravske kolacky recept recept kolače moravské recepty kynuté olejové koláče moravske kolače bez kynutí recept na kynuté moravské koláče svatební koláče recept recepty koláče moravský koláč plněný tvarohem dvojité koláče

Zapomněl/a jsem heslo