Moravské koláče

lenka-m Kuchařka:

Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 29 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

50 dkg hladké mouky
5 dkg kvasnic
2-3 žloutky
150 ml oleje
200 ml mléka
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
trochu soli
citrónová kůra
náplň tvarohová a povidla
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme mléko s cukrem na teplotu lidského těla.

  2. Pak přidáme kvasnice a necháme je vzejít. Smícháme v míse se zbylými surovinami a vypracujeme těsto. Necháme kynout.

  3. Během kynutí můžeme 1-2x přemíchat, aby se do těsta dostalo více vzduchu.

  4. Z vykynutého těsta uděláme placičky a zabalíme do ní tvarohovou náplň a uděláme kuličku, do které vymáčkneme důlku a do důlku dáme povidla.

  5. Nebo obráceně, dovnitř povidla, navrch tvarohovou náplň.

  6. Klademe na vymazaný plech a pečeme asi při 220°C dorůžova.

  7. Tvarohová náplň - měkký tvaroh, moučkový cukr, citrónová kůra, žloutky. Před upečením potřít koláče rozpuštěným tukem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Moravské koláče

  • lenka-m lenka-m(autor receptu)

    Baruška :V receptu byly prostě uváděny skleničky.Je to přepsané na ml. Když ti to tvůj bambus nebere, tak si najdi jiný recept nabo si dej míň kvasnic.....:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    Baruska:
    No, asi jsem taky dutý:-* dost možná jak bambus:-D ale prozraďte mi, kolik že to je, ta v rcp uváděná dutá míra "sklenička":-?
    ...a dávat 5 dkg:-! kvasnic na 50 dkg hladké mouky:-O tak to mi můj bambus taky nebere:-D

    Odpovědět

  • Baruska Baruska(neregistrovaná)

    Ja si myslim ze kdo neni uplne duty:-// ten recept pochpi.Dnes jsem se do nich puslila a nevidim v tom problem.Za me i pet bodiku.Nic sloziteho.A kdo si neporadi nebo tomu nerozumi at si udela svuj vlastni recept.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Tomáš Tomáš(neregistrovaný)

    Danka: A ještě bych dodal že tam mají být povidla ( pod tou drobenkou):-))

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    tereza: ale tyhle přece jsou plněné...

    Odpovědět

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    tyto koláče nejsou moravské, moravské jsou uzavřené s náplní uvnitř, namočené ve vajíčku a potom v drobence...

    Odpovědět

  • baculka baculka(neregistrovaná)

    ;-(;-(;-( zklamalo mne to!!! těsto je mastné nechutné vůbec ne na koláče!!!:no::no::no:

    Odpovědět

  • Sargenroth Sargenroth

    :-p kolacky jsou super :-K

    Odpovědět

  • rusjana rusjana

    Dneska jsem pekla podle tohoto receptu a musím říct, že jsou luxusní!!!Vřele doporučuji!!
    Bod+:-p
    Upekla jsem z této dávky 8 koláčů o průměru 15 cm....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Martine/neregistr-já dělám z trochu odlišného těsta,ale také z 1/2kg hl.mouky a vychází mi to na 35 koláčků velkých jako dětská dlaň.Je to dávka na 2 a1/2plechu.Máme rádi menší tvary:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Koláčky jsou to moc pěkné:-K+9:yes:jen mi tady nesedí poměr některých surovin:-8Při pročítání některých rcp jsem narazila na tyhle stránkyhttp://www.peceni.info/moravske-kolacea to by myslím odpovídalo :-)
    DANA/neregistr-myslím,že je jedno,jestli je náplň zabalená,nebo ne,všude to mají rádi jinak:-)Spíš si myslím,že to je o těstě.Teta v Radotíně v Praze do českých k mléku přidává smetanu,rodina v Senici n.Hané do moravských k oleji Majolku®,nebo sádlo:-D

    Odpovědět

  • Danka Danka(neregistrovaná)

    Promiňte, ale tohle nejsou MOravské koláče, chápu, že se recept může jmenovat jakkoli, ale klamete tak ostatní. Pravý Moravský koláč, je z kynutého olejového těsta, s náplní z tvarohu a rozinkami uvnitř koláče - zabalené a nahoře posypka- drobenka. Uvedený recept i postup je blízký koláčkům v Čechách.....

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    můžu se zeptat na kolik je to porcí nanormované??:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Tondo, já tyhle koláče peču při 220 st. a vždy se mi povedou, nehaž flintu do žita, vždyť chybami se člověk učí.
    Recept jsem přepsala, aby byl srozumitelný i pro laika.

    Odpovědět

  • tonda tonda(neregistrovaná)

    jen by to ještě chtělo, při jaké teplotě je péct, recept pro lajka celkem nepřehledý, měl jsem v tom pěknej bordel :-/

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo