Nutriční hodnoty (Polévka s drožďovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 328 kJ / 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,98 g |
| Tuky | 27,49 g |
| – nasycené | 11,18 g |
| – nenasycené | 11,74 g |
| –– mononenasycené | 6,91 g |
| –– polynenasycené | 4,83 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 16,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,82 g |
| Sacharidy | 27,90 g |
| – cukry | 13,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| vepřové sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80 g 80 g čerstvého droždí (2 kostky) | Droždí pekařské lisované | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| strouhanka podle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |