Nutriční hodnoty (Medové perníčky maminčiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 835 kJ / 3 546 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,98 g |
| Tuky | 78,37 g |
| – nasycené | 40,77 g |
| – nenasycené | 31,00 g |
| –– mononenasycené | 24,10 g |
| –– polynenasycené | 6,90 g |
| ––– omega 3 | 0,62 g |
| Vláknina | 16,75 g |
| Cholesterol | 677 mg |
| Sodík | 215 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 635,94 g |
| – cukry | 367,96 g |
| ––– laktóza | 0,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
| 1 hrnek 1 hrnek pískového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku medu | Med nepasterovaný | 125 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 62,5 g 62,5 g másla (1/4 kostky) | Máslo kravské | 62.5 g |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky amonia (nebo jedlé sody) | E503 - Uhličitan amonný | |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku koření do perníku (nebo domácí) | Perníkové koření | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 1.25 g |
| 1 1 tlučený badyán | Badyán | |
| 2 2 tlučené hřebíčky | Hřebíček | |
| 2 2 tlučené kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 špetka 1 špetka tlučeného fenyklu | Fenykl hlíza |