Nutriční hodnoty (Krémová fazolová polévka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 269 kJ / 2 215 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,36 g |
| Tuky | 127,00 g |
| – nasycené | 67,87 g |
| – nenasycené | 56,17 g |
| –– mononenasycené | 45,99 g |
| –– polynenasycené | 10,18 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 49,95 g |
| Cholesterol | 178 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 164,38 g |
| – cukry | 21,85 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g uvařených bílých fazolí | Fazole bílé | 250 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 150 ml 150 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 2-3 PL 2-3 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| ocet na dochucení | Ocet lihový | |
| čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |