Nutriční hodnoty (Polévka z uzených ryb podle Radka Kašpárka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 329 kJ / 1 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,76 g |
| Tuky | 122,70 g |
| – nasycené | 66,55 g |
| – nenasycené | 47,74 g |
| –– mononenasycené | 37,61 g |
| –– polynenasycené | 10,13 g |
| ––– omega 3 | 1,69 g |
| Vláknina | 15,42 g |
| Cholesterol | 479 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,02 g |
| Sacharidy | 27,82 g |
| – cukry | 15,84 g |
| ––– laktóza | 4,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g uzeného lososa | Losos filet bez kůže uzený | 150 g |
| 150 g 150 g uzeného pstruha | Pstruh | 150 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 1 KL 1 KL kaparů | Kapary | 5 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 500 ml 500 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| Na krutonky: 3 plátky plátky toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | |
| 3 PL 3 PL česnekového oleje | Olej řepkový |