Nutriční hodnoty (Krémová hlívovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 428 kJ / 1 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,28 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,28 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 79,17 g |
– nasycené | 50,78 g |
– nenasycené | 26,48 g |
–– mononenasycené | 20,43 g |
–– polynenasycené | 6,05 g |
––– omega 3 | 1,02 g |
Vláknina | 19,00 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 189 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 45,67 g |
– cukry | 20,00 g |
––– laktóza | 8,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
250 g 250 g pórku | Pórek čerstvý | 250 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 l 2 l vývaru (měla jsem drůbeží) | Vývar hovězí | 2000 ml |
200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
máslo | Máslo kravské | |
hladkou mouku | Mouka pšeničná hladká |