Nutriční hodnoty (Krémová hlívovo-pórková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 428 kJ / 1 058 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 79,17 g |
| – nasycené | 50,78 g |
| – nenasycené | 26,48 g |
| –– mononenasycené | 20,43 g |
| –– polynenasycené | 6,05 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 45,67 g |
| – cukry | 20,00 g |
| ––– laktóza | 8,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 250 g |
| 250 g 250 g pórku | Pórek čerstvý | 250 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 l 2 l vývaru (měla jsem drůbeží) | Vývar hovězí | 2000 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladkou mouku | Mouka pšeničná hladká |