Nutriční hodnoty (Polévka Nociárovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 379 kJ / 2 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 66,55 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,10 g |
| Tuky | 162,86 g |
| – nasycené | 87,13 g |
| – nenasycené | 69,25 g |
| –– mononenasycené | 58,93 g |
| –– polynenasycené | 10,33 g |
| ––– omega 3 | 0,92 g |
| Vláknina | 56,97 g |
| Cholesterol | 448 mg |
| Sodík | 5,24 g |
| Sůl | 12,70 g |
| Sacharidy | 213,05 g |
| – cukry | 35,33 g |
| ––– laktóza | 18,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší oloupané brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 250 g 250 g libového uzeného masa | Vepřová plec uzená | 250 g |
| 5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| 250 g 250 g sterilovaných bílých fazolí | Fazole bílé | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 100 g 100 g špeku (nebo anglické slaniny) | Špek | 100 g |
| 1 1 oloupaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 2 - 3 lžíce 2 - 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kečupu | Kečup sladký | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| čerstvé bylinky na ozdobení | Petržel nať čerstvá |