Nutriční hodnoty (Houbovo-zeleninový guláš s pohánkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 591 kJ / 1 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,25 g |
| Tuky | 20,41 g |
| – nasycené | 9,93 g |
| – nenasycené | 10,14 g |
| –– mononenasycené | 3,89 g |
| –– polynenasycené | 6,24 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 67,66 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 1,81 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 187,60 g |
| – cukry | 46,82 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 500 g 500 g čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | 500 g |
| 2 2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 2 2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 2 2 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 150 g 150 g pohanky | Pohanka loupaná | 150 g |
| 200 g 200 g kvalitní klobásy | Klobása | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 malý rajský protlak (140 g) | Protlak rajčatový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| olej | Olej řepkový |