Nutriční hodnoty (Mrkev po indicku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 150 kJ / 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,51 g |
| Tuky | 2,45 g |
| – nasycené | 0,42 g |
| – nenasycené | 1,84 g |
| –– mononenasycené | 0,83 g |
| –– polynenasycené | 1,01 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 20,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 486 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 45,50 g |
| – cukry | 24,29 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mrkve (asi 3-4 větší) | Mrkev čerstvá | 600 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky celého římského kmínu | Římský kmín | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky garam masaly (nemusí být) | Garam masala | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| ( 1 lžička 1 lžička mouky na zahuštění - já použila bezlepkovou) | Mouka pšeničná hladká | 5 g |