Nutriční hodnoty (Marocký mandlový závin - M´hencha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 993 kJ / 5 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 74,43 g |
| Tuky | 327,65 g |
| – nasycené | 108,48 g |
| – nenasycené | 214,08 g |
| –– mononenasycené | 104,78 g |
| –– polynenasycené | 109,30 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 34,81 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 333 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 419,95 g |
| – cukry | 213,41 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g listového těsta | Listové těsto | 500 g |
| 200 g 200 g mandlové moučky | Mouka mandlová | 200 g |
| 80 g 80 g sekaných mandlí | Mandle loupané | 80 g |
| 120 g 120 g pískového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1/2 KL 1/2 KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| 1/4 KL 1/4 KL mletého badyánu | Badyán | 1.25 g |
| 1 PL 1 PL strouhané pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | 15 g |
| 1-2 1-2 bílky | Vaječný bílek | 49.5 g |
| 60 g 60 g lehce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 60 g |
| med | Med nepasterovaný | |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| kysanou smetanu | Smetana kravská zakysaná 12% |