Nutriční hodnoty (Marocký mandlový závin - M´hencha)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 993 kJ / 5 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 74,43 g |
Tuky | 327,65 g |
– nasycené | 108,48 g |
– nenasycené | 214,08 g |
–– mononenasycené | 104,78 g |
–– polynenasycené | 109,30 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 34,81 g |
Cholesterol | 153 mg |
Sodík | 333 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 419,95 g |
– cukry | 213,41 g |
––– laktóza | 0,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g listového těsta | Listové těsto | 500 g |
200 g 200 g mandlové moučky | Mouka mandlová | 200 g |
80 g 80 g sekaných mandlí | Mandle loupané | 80 g |
120 g 120 g pískového cukru | Cukr bílý | 120 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
1/2 KL 1/2 KL mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
1/4 KL 1/4 KL mletého badyánu | Badyán | 1.25 g |
1 PL 1 PL strouhané pomerančové kůry | Pomerančová kůra čerstvá | 15 g |
1-2 1-2 bílky | Vaječný bílek | 49.5 g |
60 g 60 g lehce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 60 g |
med | Med nepasterovaný | |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
kysanou smetanu | Smetana kravská zakysaná 12% |