Nutriční hodnoty (Vanilkove knedlicky v hruskove omacce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 145 kJ / 1 469 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,92 g |
| Tuky | 24,27 g |
| – nasycené | 7,56 g |
| – nenasycené | 7,15 g |
| –– mononenasycené | 3,65 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 23,10 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 264,54 g |
| – cukry | 78,34 g |
| ––– laktóza | 6,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 62.5 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 62.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 2 lžička 2 lžička vanilkové esence | Aroma vanilkové | 10 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 4 4 pevně zralé hrušky | Hruška čerstvá | 520 g |
| 1 lžíce 1 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| skořice | Skořice ceylonská |