Nutriční hodnoty (Vídeňská roštěná s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 029 kJ / 2 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,22 g |
| Tuky | 46,14 g |
| – nasycené | 23,84 g |
| – nenasycené | 20,60 g |
| –– mononenasycené | 15,59 g |
| –– polynenasycené | 5,01 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 26,90 g |
| Cholesterol | 53 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 441,55 g |
| – cukry | 37,88 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky hovězí roštěné (600 g) | Hovězí roštěnec | |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vrchovatá lžička rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce studeného másla | Máslo kravské | 10 g |
| hladká mouka (na zahuštění omáčky a na zaprášení roštěnek) | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 2 hrnky 2 hrnky dlouhozrnné rýže | Rýže bílá | 500 g |
| 3 hrnky 3 hrnky vařící vody | Voda | 750 ml |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská |