Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Petrželová krémová polévka se žampiony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 577 kJ /
1 094 kcal
Bílkoviny17,30 g
– z toho živočišné bílkoviny16,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky106,05 g
– nasycené55,10 g
– nenasycené49,30 g
–– mononenasycené40,00 g
–– polynenasycené9,30 g
––– omega 30,71 g
Vláknina1,10 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,10 g
Sacharidy17,00 g
– cukry4,30 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká petržel Petržel kořenová čerstvá
1 1 střední brambor Brambor zimní 50 g
cca 10 cm 10 cm pórku Pórek čerstvý
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
čerstvé žampiony (6 malých kusů) Žampion čerstvý
kousek kousek másla Máslo kravské
cca 100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
špetka špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody Vývar hovězí 1500 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.