Nutriční hodnoty (Petrželová krémová polévka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 577 kJ / 1 094 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 106,05 g |
– nasycené | 55,10 g |
– nenasycené | 49,30 g |
–– mononenasycené | 40,00 g |
–– polynenasycené | 9,30 g |
––– omega 3 | 0,71 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,67 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 17,00 g |
– cukry | 4,30 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 střední brambor | Brambor zimní | 50 g |
cca 10 cm 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
čerstvé žampiony (6 malých kusů) | Žampion čerstvý | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
cca 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 1500 ml |
sůl | Sůl mořská |