Nutriční hodnoty (Petrželová krémová polévka se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 577 kJ / 1 094 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 106,05 g |
| – nasycené | 55,10 g |
| – nenasycené | 49,30 g |
| –– mononenasycené | 40,00 g |
| –– polynenasycené | 9,30 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 106 mg |
| Sodík | 1,67 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 17,00 g |
| – cukry | 4,30 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 střední brambor | Brambor zimní | 50 g |
| cca 10 cm cca 10 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| čerstvé žampiony (6 malých kusů) | Žampion čerstvý | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| cca 100 ml cca 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská |