Nutriční hodnoty (Cukrářská bábovka prababičky Mařky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 660 kJ / 3 504 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
| Tuky | 180,64 g |
| – nasycené | 44,86 g |
| – nenasycené | 124,24 g |
| –– mononenasycené | 86,24 g |
| –– polynenasycené | 38,00 g |
| ––– omega 3 | 2,63 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 778 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 432,20 g |
| – cukry | 201,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 250 g 250 g Solamylu | Bramborový škrob | 250 g |
| 250 g 250 g rozpuštěného tuku (Hery), lze zaměnit za olej | Margarín | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |