Nutriční hodnoty (Višňové řezy slavnostní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 009 kJ / 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,81 g |
| Tuky | 7,29 g |
| – nasycené | 4,50 g |
| – nenasycené | 2,47 g |
| –– mononenasycené | 1,89 g |
| –– polynenasycené | 0,58 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 24 mg |
| Sodík | 178 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 145,05 g |
| – cukry | 72,15 g |
| ––– laktóza | 19,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cukrářské dlouhé piškoty | Piškoty | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku silné kávy | Káva espresso | 125 ml |
| 2 PL 2 PL rumu | Rum | 34 ml |
| velká sklenice velká sklenice višňového kompotu | Višně zavařené | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 KL 1 KL skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 PL 2 PL rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 vanilkový pudink (vypeckované višně svaříme se skořicí, cukrem a rumem, přidáme pudink na zahuštění a mícháme do zhoustnutí) | Puding v prášku | 40 g |
| krém - | Smetana kravská sladká 35% | |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 PL 2 PL cukru (uvaříme pudink) | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 tvaroh | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 mascarpone | Mascarpone | |
| 2 PL 2 PL rumu | Rum | 34 ml |
| Já přidala ještě 1 jogurtový ztužovač | ||