Nutriční hodnoty (Čokoládovo-marcipánový dort s pařížskou šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 440 kJ / 3 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,79 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 56,19 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,60 g |
Tuky | 184,01 g |
– nasycené | 99,02 g |
– nenasycené | 70,75 g |
–– mononenasycené | 54,85 g |
–– polynenasycené | 15,91 g |
––– omega 3 | 1,09 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 1,13 g |
Sodík | 686 mg |
Sůl | 2,27 g |
Sacharidy | 312,02 g |
– cukry | 237,55 g |
––– laktóza | 22,42 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
100 g 100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 100 g |
70 g 70 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 70 g |
20 g 20 g kakaa | Kakao prášek | 20 g |
1 1 kávová lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
2 2 polévkové lžíce oleje | Olej řepkový | |
3 3 polévkové lžíce vody | Voda | |
250 g 250 g tvarohu (zakysané smetany nebo bílého jogurtu) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
250 ml 250 ml pařížské šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
2 2 polévkové lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | |
15 g 15 g želatiny (nebo želatinový ztužovač) | Želatina vepřová | 15 g |
100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
100 g 100 g tyčinky Margot nebo marcipánová tyčinka v čokoládě | Čokoládová tyčinka | 100 g |
nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva | Čokoláda mléčná 30% | |
pařížská šlehačka | Šlehačka 35% |