Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený candát s máslovou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Candáta nakrájíme na silnější podkovy, každou z nich posypeme kořením na ryby, které máme rádi a každou podkovu ještě zastříkneme troškou olivového oleje.

Necháme asi hodinku odpočinout. Krok 2: Troubu rozpálíme na 180 °C a candáta pečeme asi 30-40 minut. Krok 3: V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme mraženou zeleninu. ( já jsem měla čínskou - je krásně křupavá ).

Mírně osolíme a asi jenom 5 minut restujeme, aby se zelenina nerozvařila a příliš nezměkla.

Zveřejněno 1. 10. 2009

Poznámka autorky dzungila

Příloha - uvařené pod slupkou a následně opečené brambory na kousku másla, okořeněné kořením na americké brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený candát s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1r2V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený candát s máslovou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1r2V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

neregistrovaný myšáku, byť je tento můj recept již staršího data, poměrně často takto jednoduše ryby upravuji. Co takhle jej vyzkoušet, než použijete slovo "zprznit"? A ještě lépe - co takhle také něco vymyslet, uvařit, nafotit a pochlubit se ostatním?
Pro některé,( a zvláště ty neregistrované...;-)je jednodušší a vlastnímu egu příjemnější rovnou kritizovat a udělit zde velmi cenné rady, kterak ryby nejlépe upravovat.
Jak se říká - "Proti gustu...", a tak nechte to moje gusto, prosím, na pokoji. A já se budu na oplátku těšit na záplavu Vašich báječných, zejména rybích receptů. A prosím, už bez té obsáhlé teorie...:-) Přijde mi totiž, že jste jakýsi zneuznalý, a tím pádem nepochopený pisálek, co se nemá kde jinde realizovat.

Zprznit candáta "kořením na ryby, které máte rádi" je absolutní barbarství a připomíná silně recept, který jsem nedávno někde s hrůzou četl a který nabádal k zasypání kapřích podkoviček v pekáči pytlíkem papriky a půl pytlíkem kmínu, poté pokrytím jednou lahvičkou "Moravanky" a ještě jednou sklenicí nějaké jiné kyselé zeleniny, "zastříknutím" půl lahvičkou ostrého kečupu a navrch pět kuchyňských lžic worcesteru. Jo, samozřejmě, pod podkovičky vymazat na půl prstu silně Ramou, aby se nám ta dobrota nepřipekla. Potom pekáč utěsnit alobalem a v troubě půl hodiny péct. A pak už jen instalace na talíř. Mňam...! U candáta cokoliv jiného než udělat půldruhého až dva centimetru podkovičky, sůl (vydatně), potření kvalitním (ne olivovým) olejem, nepatrný (!) poprašek bílého pepře a po odležení obalení v mouce a HODNĚ rychlé opečení - aby se nevysušil ještě víc - na kvalitním (ne olivovém) oleji je téměř hrdelní zločin a znamená naprosto barbarské zničení nejkvalitnější sladkovodní ryby, tedy pokud nepočítám okouna a lipana, se kterými se ale běžný smrtelník nesetká. Jo, když někdo ví kam a jak je nachytat a má jich půl metráku za sezónu, může vyzkoušet tyhle podkovičky marinovat, nebo ho udělat v jemňoučké smetanové omáčce. Ale, PROBOHA (!!) jenom ne "rybí koření které máte rádi" plné glutamanu a podobných exkrementů. To si schovejte na pangasia a tolstolobika.

Lilly: Chyba je v dlouhé době pečení v troubě, to se musí tato ryba pečená nasucho vysušit. Candát je výborný a je tady hodně dobrých receptů jak ho upravit.

Dělala jsem candáta podle tohoto receptu, ale někde udělali soudruzi chybu.:-( Byl suchý. Tato ryba je prý jedna z nejchutnějších, ale nepochutnali jsme si na něm ani v restauracích ani teď doma. Vždycky byl suchý a chutnal jako horší pstruh. Ale ještě mu někdy dám šanci, chyba je jistě někde v mém postupu.

dneska jsem jednoho candátka dostala, takže v sobotu je obídek jistý. Už se těším. Doufám, že bude chutnat tak skvěle, jako vypadá na fotkách...:yes:

Není nad candáta:-p:-p:-*:-*:-*:yes::yes::yes::yes:Pěkný receptík. Včera manžel chytil kapra, candáti jsou zatím hájení:-( Receptík ukládám, až jednou bude candátek.....;-):-p

:-p:-p:-p:yes::yes:7.

:-p:-p;-):yes:

Andrejko, candáta jsem ještě nedělala, nemám rybáře:-(, ale musí to být lahůdka. Máš krásné fotky a i za ně posílám bodík :yes::-)

Andreo, v jednoduchosti je síla. Candát je bezvadná ryba. Moc hezká fotka.:yes:+:yes::-))

Joj...:-p:-p:-p:-D

Eli, je fakt, že tohle je úplně obyčejná úprava a candát jde nahradit kteroukoliv jinou rybou. My ho máme moc rádi už proto, že nemá tolik kostí. A náš skoro 4letý pinďa taky ryby miluje a prstíčkama pečlivě preparuje maso od kostí.:-))

Andrejko, recept i fotografie jsou úúúžasné... Čerstvé ryby závidím ;-), my všichni ryby milujeme a nejvíc naše nejmladší, od malička baští rybičky i přes riziko kostí... Teď už ji ani nemusím hlídat, poradí si s tím sama a dokonale :-). K candátu se sice v nejbližší době nedostanu, ale mám v plánu nějakou zajímavou úpravu hejka. Každopádně za uložení recept rozhodně stojí...:-p

Mňam :-p:-p :yes:

Jani, to je fofr, teď jsem tam dala poslední fotku.:-) Na candáty je mistr můj otec. Letos jich má na kontě už 20. Mamča ryby nejí, takže ani neupravuje a my jsme moc rádi, že čerstvé ryby poměrně často dostáváme.:-p A ty brambory bych mohla klidně i samotné.;-) Díky za bodík!

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
candát recepty, pečený candát v troubě, uprava candata, jak upravit candáta, pečený candát, kuchyňská úprava candáta, candat, ryba na másle se zeleninou, candát úprava, recept na úpravu candáta, candat v troube, candát recept, candát pečený v troubě, candát pečený, candát na másle, recepty candát, recept na candáta, zelenina na másle, recept candát, recepty ryby candát

Suroviny:
candát, koření na ryby, olej olivový, směs zeleninová mražená, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu