Nutriční hodnoty (Máslovo-jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 765 kJ / 6 158 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,62 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,19 g | 
| Tuky | 273,17 g | 
| – nasycené | 149,35 g | 
| – nenasycené | 115,58 g | 
| –– mononenasycené | 92,83 g | 
| –– polynenasycené | 22,75 g | 
| ––– omega 3 | 2,24 g | 
| Vláknina | 41,48 g | 
| Cholesterol | 897 mg | 
| Sodík | 242 mg | 
| Sůl | 0,45 g | 
| Sacharidy | 833,50 g | 
| – cukry | 442,33 g | 
| ––– laktóza | 2,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 250 g | 
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g | 
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 125 g 125 g moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| kůra z 1 kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g | 
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g | 
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g | 
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice (nebo podle chuti) | Cukr bílý | 48 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml | 
| 2 hrsti 2 hrsti plátků mandlí | Mandle loupané | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g | 
| 80 g 80 g tuku | Margarín | 80 g |