Nutriční hodnoty (Máslovo - jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 765 kJ / 6 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 60,19 g |
Tuky | 273,17 g |
– nasycené | 149,35 g |
– nenasycené | 115,58 g |
–– mononenasycené | 92,83 g |
–– polynenasycené | 22,75 g |
––– omega 3 | 2,24 g |
Vláknina | 41,48 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 242 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 833,50 g |
– cukry | 442,33 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g másla (lze nahradit Herou) | Máslo kravské | 250 g |
400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
citron - kůra | Citrón čerstvý | |
cca 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
1 sáček 1 sáček vanilkového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
cca 4 lžíce 4 lžíce cukru (dle chuti) | Cukr bílý | 100 g |
( 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy) | ||
2 hrsti 2 hrsti plátků mandlí | Mandle loupané | |
100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
80 g 80 g tuku | Margarín | 80 g |