Nutriční hodnoty (Citronové těstoviny s bazalkou a parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 544 kJ / 2 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,00 g |
| Tuky | 122,60 g |
| – nasycené | 39,18 g |
| – nenasycené | 67,39 g |
| –– mononenasycené | 58,61 g |
| –– polynenasycené | 8,78 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 14,50 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 373,43 g |
| – cukry | 13,30 g |
| ––– laktóza | 3,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g těstovin (špagety nebo vřeténka) | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| šťáva ze 3 citronů | Citrón čerstvý | |
| jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
| 100-120 g 100-120 g parmezánu | Parmezán | 110 g |
| 1 špetka 1 špetka čerstvého mletého pepře | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 svazeček bazalky | Bazalka čerstvá | |
| pažitka na ozdobu | Pažitka čerstvá |