Nutriční hodnoty (Jemné buřtové karbanátky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 345 kJ / 1 755 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 130,26 g |
| – nasycené | 34,92 g |
| – nenasycené | 67,52 g |
| –– mononenasycené | 54,80 g |
| –– polynenasycené | 12,72 g |
| ––– omega 3 | 0,57 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 455 mg |
| Sodík | 777 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 65,10 g |
| – cukry | 12,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g tučnějšího mletého vepřového masa, nejlépe bůčku | Vepřový bok | 400 g |
| 4 4 buřty | Párek vepřový | |
| 2 dl 2 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce škrobové moučky | Bramborový škrob | 15 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový |