Nutriční hodnoty (Brokolicová polévka s krutony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 768 kJ / 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,30 g |
| Tuky | 12,46 g |
| – nasycené | 2,95 g |
| – nenasycené | 6,79 g |
| –– mononenasycené | 3,54 g |
| –– polynenasycené | 3,25 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 66,10 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 1,07 g |
| Sůl | 2,21 g |
| Sacharidy | 56,30 g |
| – cukry | 22,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 brokolice | Brokolice čerstvá | 500 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 ks 1 ks Karpatský bujón | Bujón hovězí | |
| 1 vanička 1 vanička zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| nať jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| houska, rohlík nebo kousek veky - na krutony | Rohlík pšeničný bílý | |
| olej na smažení | Olej řepkový |