Nutriční hodnoty (Červená zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 618 kJ / 387 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,22 g |
| Tuky | 6,83 g |
| – nasycené | 3,80 g |
| – nenasycené | 2,32 g |
| –– mononenasycené | 1,74 g |
| –– polynenasycené | 0,58 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 13,38 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 297 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 63,40 g |
| – cukry | 43,84 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 bulva 1 bulva červené řepy | Červená řepa čerstvá | 600 g |
| 250 g 250 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 250 g |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
| pepř (mletý) | Pepř černý | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |