Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

terezicka1 Kuchařka: terezicka1

Doba přípravy: 40 minut 3-4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

vepřová panenka
pepřové koření
fazolky
asi 50 g slaniny
sůl
pepř
smetana
1 dl bílého vína
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
vývar
rozmarýn
tymián
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější steaky a posypeme pepřovým kořením. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a necháme aspoň hodinku odpočívat.

  2. Pak maso restujeme na pánvi z každé strany tak 3 minutky a dáme i s pánví dopéct do trouby na 8 minut.

  3. V kastrůlku rozpustíme máslo a zahustíme malinko moukou. Uděláme jíšku, kterou zalijeme trochu vývarem a vínem. Přidáme nakládaný pepř a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, zjemníme smetanou a trochu máslem.

  4. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 5 minut.

  5. Mezitím uděláme fazolky. Povaříme krátce v osolené vodě a propláchneme pod studenou vodou. V kastrůlku rozehřejeme kousek másla a kapku oleje. Osmažíme na něm slaninu a fazolky.

  6. Podáváme s různě upravenými brambory nebo bagetkou. Já poprvé chtěla vyzkoušet gratinované brambory.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 077 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

Tématické fráze: panenka s pepřovou omáčkou veprova panenka veprova panenka recept vepřova panenka recepty veprova panenka na pepři vepřová panenka na zeleném pepří vepřova panenka na pepři recept panenka s pepřovou omáčkou - recept veprova panenka s omackou vepřová panenka na pepři recepty recepty z vepřové panenky vepřové maso s pepřovou omáčkou panenka na zeleném pepři vepřové na pepři vepřové maso na zeleném pepři vepřové na pepři s omáčkou vepřový steak s pepřovou omáčkou recept na vepřovou panenku vepřové maso na pepři veprove s peprovou omackou