Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

terezicka1 Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut PT0H40M 3-4 porce Vepřové maso 13 názorů

Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů
510

Suroviny

vepřová panenka
pepřové koření
fazolky
asi 50 g slaniny
sůl
pepř
smetana
1 dcl bílého vína
2 lžíce nakládaného zeleného pepře
vývar
rozmarýn
tymián
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější steaky a posypeme pepřovým kořením. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a necháme aspoň hodinku odpočívat.

  2. Pak maso orestujeme na pánvi z každé strany tak 3 minutky a dáme i s pánví dopéct do trouby na 8 minut.

  3. V kastrůlku si rozpustíme máslo a zahustíme malinko moukou. Uděláme jíšku, kterou zalijeme trochu vývarem a vínem. Přidáme nakládaný pepř a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou a trochu máslem.

  4. Maso vyndáme a zabalíme do alobalu. Necháme odpočinout aspoň 5 minut.

  5. Mezitím si uděláme fazolky. Povaříme krátce v osolené vodě a propláchneme pod studenou vodou. V kastrůlku si rozehřejeme kousek másla a kapku oleje. Orestujeme na něm slaninu a fazolky.

  6. Podáváme s různě upravenými brambory nebo bagetkou. Já poprvé chtěla vyzkoušet gratinované brambory.

Poznámka

Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 306 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s fazolkami a pepřovou omáčkou

1

Přidat komentář

Další inspirace

Přidat podobné recepty

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo