Nutriční hodnoty (Rakouská dýňová polévka s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 2 262 kJ / 541 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,78 g |
| Tuky | 26,92 g |
| – nasycené | 14,66 g |
| – nenasycené | 11,72 g |
| –– mononenasycené | 7,15 g |
| –– polynenasycené | 4,57 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 49,50 g |
| – cukry | 17,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g dýně hokkaidó | Dýně Hokkaidó čerstvá | 400 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| svazek svazek čerstvého kopru (nebo 2 lžíce mraženého) | Kopr nať čerstvý | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |