Nutriční hodnoty (Jahodovo-šlehačkový zákusek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 081 kJ / 4 082 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,20 g |
| Tuky | 187,24 g |
| – nasycené | 49,98 g |
| – nenasycené | 120,50 g |
| –– mononenasycené | 89,40 g |
| –– polynenasycené | 31,10 g |
| ––– omega 3 | 8,81 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,22 g |
| Sodík | 724 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 527,40 g |
| – cukry | 373,00 g |
| ––– laktóza | 19,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 200 g 200 g krystalového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 jahodové kompoty (plechovka 400 ml) | Jahody zavařené | |
| 3 3 Zlaté klasy (pudinky) | Puding v prášku | |
| 3 lžíce 3 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 45 g |
| 100 ml 100 ml jahodového sirupu (nebo vody) | Sirup jahodový | 100 ml |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 500 ml 500 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru moučka (nemusí být) | Cukr bílý | 25 g |