Nutriční hodnoty (Zapečené houby podle paní Šejbalové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 231 kJ / 772 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
| Tuky | 52,54 g |
| – nasycené | 31,52 g |
| – nenasycené | 20,50 g |
| –– mononenasycené | 12,00 g |
| –– polynenasycené | 8,50 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 2,22 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 2,73 g |
| Sůl | 6,75 g |
| Sacharidy | 18,90 g |
| – cukry | 9,96 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 hub (nebo žampionů) | Hřib čerstvý | |
| 150 g 150 g zbytků masa (či uzenin) | Vepřová kýta | 150 g |
| 150 g 150 g tvrdých sýrů | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| sádlo | Sádlo vepřové |