Nutriční hodnoty (Cassoulet - specialita jižní Francie)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 886 kJ / 2 363 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,72 g |
| Tuky | 86,74 g |
| – nasycené | 30,56 g |
| – nenasycené | 48,33 g |
| –– mononenasycené | 35,25 g |
| –– polynenasycené | 13,08 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 75,24 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 5,85 g |
| Sacharidy | 215,70 g |
| – cukry | 30,46 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g bílých fazolí | Fazole bílé | 300 g |
| 150 g 150 g klobásy | Klobása | 150 g |
| 150 g 150 g vepřového masa (pečeného, může být i kuřecí, husí) | Vepřová kýta | 150 g |
| 100 g 100 g uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 100 g |
| 200 g 200 g mrkve (krájené) | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 3 lžíce 3 lžíce husího sádla | Sádlo husí | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 6 6 hřebíčků | Hřebíček | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1 1 bouquet garni | Petržel nať čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| černý pepř | Pepř černý |