Hrachová polévka II.

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 4 názory

43

Suroviny

500 g vepřových žebírek
100 g špeku (čerstvého)
1 cibule (velká)
1 pórek (menší)
1 plátek celeru
1 mrkev (větší)
500 g hrášku (loupaného)
1 bobkový list
pepř
sůl
muškátový oříšek
hřebíček
2 l vody
uzenina
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pečlivě omyjte a na kostičky nakrájejte všechnu zeleninu.

  2. Všechny ingredience vložte do hlubokého hrnce (kromě špeku), zalijte vodou a přiveďte do varu.

  3. Nechejte povařit cca 1,5 hod. a poté z hrnce vyndejte žebírka i bobkový list.

  4. Oberte maso, rozkrájejte ho na malé kousky a vhoďte zpět do hrnce.

  5. Podle chuti přidejte pepř a sůl, trochu muškátového oříšku a špetku hřebíčku.

  6. Špek pokrájejte na drobné kostičky a nechejte v hrnci povařit cca 15 minut.

  7. Na závěr přidejte na kousky nakrájenou uzeninu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hrachová polévka II.

  • pajánek pajánek(neregistrovaný)

    běda vám jak se mi to nepovede,běda vám.:-):-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To mi uniklo. Ukládám:-O:yes::yes:+1

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak jsem si až dnes všíml té polévky. Musím uznat./Jsem polívkovej/,. Je to opravdu bytelná. já bych ji uznal za více bodů i když to nejde. Tak aspoň + druhý. (2)

    Odpovědět

  • ditah ditah(neregistrovaný)

    par veci jsem vynechala ale jinak velice dobry recept dekuji :-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo