Nutriční hodnoty (Strouhanina)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 041 kJ / 2 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,15 g |
| Tuky | 28,88 g |
| – nasycené | 6,30 g |
| – nenasycené | 13,02 g |
| –– mononenasycené | 8,82 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 50,30 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 420 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 479,40 g |
| – cukry | 30,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg brambor | Brambor zimní | 2000 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200-220 g 200-220 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl | Sůl mořská |