Linecký koláč s jablky a drobenkou
Křehký linecký koláč s lahodnou jablečnou náplní plnou rozinek a vlašských ořechů a křupavou drobenkou se bude skvěle vyjímat na vaší slavnostní tabuli. Ale i obyčejné nedělní odpoledne se promění ve sváteční, díky vůni, která se bude linout vaším domem, až si tento koláč upečete.
Suroviny pro 1 kus
koláčová nebo dortová forma o průměru 28 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 808 kJ / 5 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,41 g |
Tuky | 248,42 g |
Vláknina | 51,20 g |
Cholesterol | 871 mg |
Sodík | 158 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 747,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, moučkového a vanilkového cukru, másla a vejce vypracujeme linecké těsto, které dáme na chvíli odležet do lednice.
Krok 2: Na jablečnou směs oloupeme jablka, nakrájíme je na plátky a dáme do hrnce. Přidáme plátek másla, krupicový a skořicový cukr, ořechy a rozinky a dusíme na mírném ohni doměkka. Pudinkový prášek rozmícháme v trošce vody a přidáme k jablkům. Krátce povaříme, až směs zhoustne, Na závěr dochutíme rumem.
Krok 3: Formu o průměru 28 cm vymažeme tukem. Těsto vyválíme do kruhu o průměru větším, než je průměr formy a vložíme do formy. Okraje hezky zarovnáme.
Krok 4: Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Krok 5: Na drobenku smícháme polohrubou mouku, cukr, skořicový cukr, změklé máslo a med a promneme v prstech, až vznikne jemná posypka.
Krok 6: Jablečnou směs rozetřeme na těsto a posypeme drobenkou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40 minut dozlatova.
Zveřejněno 3. 3. 2009 12:51
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecký koláč s jablky a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYWG
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 17 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 20 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 20 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno 9. 10. 2024 08:13
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Michaelka93 před 28 minutami
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 1 hodinou
Banánové brownies
MichaelaSr před 1 hodinou
Bramborové šišky
Lennulinka před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 10 hodinami
Kefírová bábovka
PetraPerg před 11 hodinami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 13 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 15 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 15 hodinami
Komentáře (12)