Nutriční hodnoty (Papriková polévka s vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 952 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,58 g |
| Tuky | 37,61 g |
| – nasycené | 18,30 g |
| – nenasycené | 14,06 g |
| –– mononenasycené | 12,03 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 12,20 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 306 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 56,30 g |
| – cukry | 17,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 dkg 20 dkg zelených paprik | Paprika zelená čerstvá | 200 g |
| 20 dkg 20 dkg brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| mouka (hladká nebo polohrubá) | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 2 dl 2 dl kysané smetany nebo acidofního mléka | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská |