Brambůrky z trouby

malinke-kote Kuchařka: malinke-kote

Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

brambory (počet brambor dle počtu osob)
koření na americké brambory grilovací koření bez soli, bylinkové koření
olej
tatarská omáčka nebo kečup či hořčice
pečící papír
přílohu dle svého uvážení (není potřeba)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, opláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. Já používám struhadlo přímo na krájení brambor na kolečka. Lze nakrájet i na normálním kráječi, anebo kdo si více věří a dokáže nakrájet na tenké plátky, tak může klidně i pouze nožem. Já mám raději způsob krájení na struhadle.

  2. Do misky si nalejeme trochu oleje a přidáme koření dle své chuti. Používám všechny koření dohromady, které jsou uvedeny jako suroviny.

  3. Na pekáč dáme pečící papír a pokládáme jednu bramboru vedle druhou. Pokud máme více brambor, lze použít více vrstev.

  4. Na každou bramboru naneseme z jedné strany koření, které jsme si vytvořili, a položíme na okořeněné brambory další vrstvu. Takto pokračujeme dokud nevyužijeme veškeré brambory.

  5. Brambory pečeme dozlatova. Až se na bramborách udělají puchýřky, jsou již hotové. Nezapomeň me je alespoň jednou za 10 minut hlídat a obracet, aby se nám brambory nepřipekly.

  6. Když už máme brambory hotové, tak pokládáme na talíř a dle svého uvážení použijeme tatarskou omáčku, kečup, hořčici anebo třeba také vůbec nic. Dá se to jíst i bez jakékoliv přísady.

  7. Můžeme také k tomu udělat jakékoliv maso, ale není potřeba. Tyto brambory nasytí i bez masa.

Poznámka

Je to na způsob amerických brambor, ale trošku jinak a také chutově úplnbě jiné. Jednou jsem to vymyslela a zachutnalo nám to. Přeji všem dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambůrky z trouby

  • malinke-kote malinke-kote(autorka receptu)

    Jana: Brambory se určitě neslepí, vůbec tomu nevadí. Opečou se všechny krásně do zlatova pokud je budete často obracet. Je lepší když je budete obracet, aby jste je o5 rozložila po pekáči a nebylo jich potom třeba 5 nasobě. To se potom méně propékají a ty spodní jsou potom připečenější než ty vrchní. Ono taky záleží na troubě. Já to třeba dělám v úplně obyčejné staré plynové troubě. Když to dělám v jiné troubě, třeba u rodičů v elektrické tak se to dělá rychleji a je lepší častěji do té trouby nahlížet a obracet, aby se nepřipekly a byli pěkně do zlatova.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Když dáváte více vrstev brambor,neslepí se? Už nejsou tak opečené, že? Prosím, poraďte polopatě.;-(

    Odpovědět

  • babiminka babiminka

    tyhle brambory taky dělávám- je to moc dobré a zmizí hned...:yes::yes:

    Odpovědět

  • malinke-kote malinke-kote(autorka receptu)

    zviratko21: no kdybych měla dát jenom jednu vrstvu brambor tak to není snad ani pro jednoho člověka :-D my jsme jedlící a tak dávám alespoň 3 - 4 vrstvy brambor aby toho bylo více ... s tou jitrnicí to také nezní špatně i když já jitrnice nejím, ale přítel ano. Třeba někdy vyzkouším a já si pro sebe udělám zvlášť brambory :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    malinke-kote: Na tvůj návrh byly smazány komentáře netýkající se receptu, i návazné komentáře, které jinak postrádají smysl.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    zviratko21: Super nápad!!:-O

    Odpovědět

  • zviratko21 zviratko21

    Brambory na plátky peču s jitrnicí: na plech potřený s olejem dám tolik jitrnic kolik je strávníků a na to pokladu kolečka brambor a posypu s kořením. Milujeme to a brambor bylo jen tak tak. Že se dají dát více vrstev, to mě vůbec nenapadlo.:-) Díky za tip, brzy vyzkouším a posílám + bod.:yes:

    Odpovědět

  • malinke-kote malinke-kote(autorka receptu)

    spagetka: a šlo by nějak smazat zbytečné komentáře které se opravdu netýkají ohledně receptu? bylo by to asi možná lepší ...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Prosím, aby se pod receptem objevovaly komentíky hodnotící recept. Jinak své vzájemné "sympatie" si vyříďte mimo tento kuchařský web. Děkuji za tým adminů a moderátorů.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

Tématické fráze: domaci bramburky recept na domácí brambůrky jak udělat domácí brambůrky domácí brambůrky recept bramburky z brambor kráječ na brambůrky jak udělat brambůrky recept na brambůrky jak se dělají brambůrky pečene bramburky v troubě jak si udělat bramburky domaci pecene bramburky americké brambůrky bramburky pečené v troubě struhadlo na brambůrky brambory v troubě jak se dělájí domací bramburky brambůrky recept brambory do trouby bramburky domaci

Zapomněl/a jsem heslo