Nutriční hodnoty (Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 028 kJ / 1 680 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 220,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 78,37 g |
| – nasycené | 38,28 g |
| – nenasycené | 38,08 g |
| –– mononenasycené | 25,72 g |
| –– polynenasycené | 12,36 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 563 mg |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 19,73 g |
| – cukry | 12,20 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího pupku (vyšší plát) | Hovězí pupek | 1000 g |
| 10 10 g kuliček zeleného pepře (ve slaném nálevu 1/4 skleničky) | Pepř zelený | |
| 2 lžíce 2 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 2 velké žluté cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 100 g 100 g zakysané smetany extra hustá 30% | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 litr 1 litr vývaru (hovězí harfy) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |