Nutriční hodnoty (Polentové nočky se sýrovým špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 10 070 kJ / 2 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,68 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 38,84 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 30,84 g |
Tuky | 142,72 g |
– nasycené | 89,49 g |
– nenasycené | 50,05 g |
–– mononenasycené | 43,76 g |
–– polynenasycené | 6,29 g |
––– omega 3 | 0,96 g |
Vláknina | 37,16 g |
Cholesterol | 386 mg |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 199,76 g |
– cukry | 31,24 g |
––– laktóza | 8,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g instatní polenty (1/2 balení) | Polenta | 200 g |
300 g 300 g čerstvého špenátu | Špenát čerstvý | 300 g |
100 g 100 g šalotky | Šalotka čerstvá | 100 g |
1 1 velká palice česneku (nebo 2 malé) | Česnek čerstvý | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 smetana ke šlehání (nebo na vaření 12 %) | Smetana kravská sladká 30% | |
200 g 200 g sýra koliba | Ovčí sýr | 200 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
pepř mletý (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
sůl (dle chuti) | Sůl mořská |