Nutriční hodnoty (Játrová směs s pórkem a kari od tety Bohunky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 110 kJ / 504 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 77,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 10,97 g |
| – nasycené | 1,74 g |
| – nenasycené | 4,58 g |
| –– mononenasycené | 2,83 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 394 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 21,90 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g jater (zkoušel jsem jen kuřecí) | Játra vepřová | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 paprika (kdo má rád ostřejší, dá pálivou) | Paprika bílá čerstvá | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| vývar nebo masox | Vývar hovězí | |
| voda | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| černý pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| kari | Kari | |
| kapka kapka sojové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| na smažení jsem použil vepřové sádlo | Sádlo vepřové |