Nadýchaná bublanina s broskvemi

Suroviny

4 vejce velikosti M
polohrubá mouka
cukr moučka
4 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1/2 kávové lžičky kypřícího prášku
1 velký broskvový kompot (necháme dobře okapat)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce dáme na váhu celá i se skořápkou. Tolik, kolik váží vejce, navážíme cukru a stejné množství i polohrubé mouky. Pak vejce vyklepneme do šlehací mísy, přidáme cukr a šleháme, při šlehání pomalu přidáváme 4 lžíce horké vody, olej a po trochách přidáváme polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem.
    Ušlehané těsto vlijeme do menšího pekáčku s pečícím papírem.

  2. Nakrájíme broskve a obalíme je v mouce, aby nespadly na dno. Poklademe je na těsto a bublaninu vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 35 - 45 minut podle typu trouby. Vychladlou nakrájíme.

Komentáře k receptu Nadýchaná bublanina s broskvemi

K receptu nejsou žádné komentáře.