Nutriční hodnoty (Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 7 619 kJ / 1 821 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 237,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 230,27 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,09 g |
| Tuky | 70,47 g |
| – nasycené | 34,71 g |
| – nenasycené | 33,72 g |
| –– mononenasycené | 21,91 g |
| –– polynenasycené | 11,81 g |
| ––– omega 3 | 0,76 g |
| Vláknina | 13,04 g |
| Cholesterol | 497 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 55,18 g |
| – cukry | 19,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hovězího zadního masa vcelku | Hovězí kýta | 1000 g |
| 60 g 60 g uzeného špeku | Špek | 60 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce kečupu | Kečup sladký | 30 ml |
| 2 hrsti 2 hrsti mražených hub | Hřib mražený | |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 15 g |
| 1 l 1 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce máslové jíšky | Jíška máslová | 37.5 ml |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| pepř (dle chuti) | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |