Nutriční hodnoty (Věnečky - pro začátečníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 859 kJ / 1 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,16 g |
| Tuky | 65,87 g |
| – nasycené | 17,98 g |
| – nenasycené | 46,14 g |
| –– mononenasycené | 31,20 g |
| –– polynenasycené | 14,94 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 229,75 g |
| – cukry | 53,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 3 3 větší vejce (nebo 4 malá) | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 18 g |