Nutriční hodnoty (Králík na zelenině v pomalém hrnci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 528 kJ / 843 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,34 g |
| Tuky | 47,91 g |
| – nasycené | 22,90 g |
| – nenasycené | 24,25 g |
| –– mononenasycené | 18,89 g |
| –– polynenasycené | 5,35 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 59,22 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 53,45 g |
| – cukry | 28,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 králičí hřbety | Králík hřbet | |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/3 1/3 větší bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 větší rajské jablíčko | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření od Antonína „Králík“ | Provensálské koření | |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| l lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 3 dl 3 dl vývaru | Vývar masový | 300 ml |
| asi 0,5 asi 0,5 cm plátek másla | Máslo kravské |