Nutriční hodnoty (Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 332 kJ / 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,22 g |
| Tuky | 29,04 g |
| – nasycené | 4,44 g |
| – nenasycené | 22,98 g |
| –– mononenasycené | 16,47 g |
| –– polynenasycené | 6,50 g |
| ––– omega 3 | 1,85 g |
| Vláknina | 9,15 g |
| Cholesterol | 212 mg |
| Sodík | 738 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 25,81 g |
| – cukry | 13,67 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g hovězího zadního vcelku | Hovězí kýta | 450 g |
| 5 lžic 5 lžic křenu (Krenexu) | Křen čerstvý | 75 g |
| 6 6 nadrobno nakrájených sušených rajčat v oleji | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 2 lžíce 2 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje z rajčat | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| plát plát alobalu | ||
| nit na ovázání rolády | ||
| 50 50 g domácího uzeného bůčku nakrájeného na drobnější kostičky (tučnější anglické slaniny) | Vepřový bok uzený | |
| 1 1 nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 dcl 2 dcl horké vody | Voda | 200 ml |
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 5 g |