Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jidášky - hrnkový recept)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 30

Energie18 721 kJ /
4 475 kcal
Bílkoviny99,19 g
– z toho živočišné bílkoviny17,49 g
– z toho rostlinné bílkoviny81,71 g
Tuky126,20 g
– nasycené72,64 g
– nenasycené46,00 g
–– mononenasycené38,98 g
–– polynenasycené7,02 g
––– omega 30,44 g
Vláknina26,46 g
Cholesterol 798 mg
Sodík 596 mg
Sůl1,37 g
Sacharidy722,28 g
– cukry179,84 g
––– laktóza7,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 hrnky 3 hrnky polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 750 g
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
6 lžic 6 lžic pískového cukru Cukr bílý 90 g
125 g 125 g másla (nebo hery) Máslo kravské 125 g
42 g 42 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného) Droždí pekařské lisované 42 g
1 1 žloutek Vaječný žloutek 23 g
8 g 8 g vanilkového cukru Cukr vanilkový 8 g
2 lžičky 2 lžičky strouhané citronové kůry Citronová kúra čerstvá 10 g
3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 45 ml
2 lžíce 2 lžíce medu Med nepasterovaný 72 g
1 špetka 1 špetka muškátového oříšku Muškátový oříšek
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
rozinky dle chuti Rozinky
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
plátky plátky loupaných mandlí Mandle loupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.