Nutriční hodnoty (Báječný koláč s vůní bramboráku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 043 kJ / 1 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,76 g |
| Tuky | 91,80 g |
| – nasycené | 45,63 g |
| – nenasycené | 40,14 g |
| –– mononenasycené | 32,83 g |
| –– polynenasycené | 7,31 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 758 mg |
| Sodík | 3,10 g |
| Sůl | 7,22 g |
| Sacharidy | 69,26 g |
| – cukry | 9,88 g |
| ––– laktóza | 5,71 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 střední brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 3 lžíce 3 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 45 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 45 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| olej | Olej řepkový | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| menší protlak | Protlak rajčatový | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 100 g 100 g goudy | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| 50 g 50 g slaniny (špek) | Špek | 50 g |
| hrstka pizza koření | Provensálské koření | |
| 6-8 plátků 6-8 plátků šunky | Šunka vepřová vařená | 140 g |