Nutriční hodnoty (Jablečné řezy v kakaovopomerančovém polštářku z kefíru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 130 kJ / 3 616 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 52,80 g |
| Tuky | 147,06 g |
| – nasycené | 19,03 g |
| – nenasycené | 120,41 g |
| –– mononenasycené | 83,98 g |
| –– polynenasycené | 36,43 g |
| ––– omega 3 | 10,40 g |
| Vláknina | 39,45 g |
| Cholesterol | 44 mg |
| Sodík | 268 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 490,95 g |
| – cukry | 188,10 g |
| ––– laktóza | 10,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek kefíru (podmáslí apod.) | Kefír | 250 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru (nebo 50 g Dia sladidla na pečení) | Cukr bílý | 125 g |
| 3 PL 3 PL kvalitního kakaa na pečení | Kakao prášek | 75 g |
| 3 PL 3 PL kefíru | Kefír | 45 ml |
| vymačkaná šťáva ze 2 pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
| 3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| hrnek hrnek = 400 ml |