Nutriční hodnoty (Jablečné řezy v kakaovopomerančovém polštářku z kefíru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 130 kJ / 3 616 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,54 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,74 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 52,80 g |
Tuky | 147,06 g |
– nasycené | 19,03 g |
– nenasycené | 120,41 g |
–– mononenasycené | 83,98 g |
–– polynenasycené | 36,43 g |
––– omega 3 | 10,40 g |
Vláknina | 39,45 g |
Cholesterol | 44 mg |
Sodík | 268 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 490,95 g |
– cukry | 188,10 g |
––– laktóza | 10,62 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek kefíru (podmáslí apod.) | Kefír | 250 ml |
1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku cukru (nebo 50 g Dia sladidla na pečení) | Cukr bílý | 125 g |
3 PL 3 PL kvalitního kakaa na pečení | Kakao prášek | 75 g |
3 PL 3 PL kefíru | Kefír | 45 ml |
vymačkaná šťáva ze 2 pomerančů | Pomeranč čerstvý | |
3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
hrnek hrnek = 400 ml |