Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí a kuřecí výpečky

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Zpravidla pod pojmem výpečky si představíme maso tučné a vepřové. V tomto receptu vás jistě osloví o poznání dietnější verze výpečků z krůtího a kuřecího stehna. Díky použití horních stehen zůstane maso šťavnaté.

Přidat do oblíbených Jikotka Jikotka Přečíst komentáře 17

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie285 kJ /
68 kcal
Bílkoviny1,95 g
Tuky0,33 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí a kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme a promícháme. Obě cibule nakrájíme na proužky a dáme do pekáčku. Maso dáme na cibule, promícháme a podlijeme troškou vody. Krok 2: Přikryjeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny. Potom pekáček odkryjeme a ještě další půl hodiny dopečeme.
.

TIP: Tipy a rady jak zachránit maso, když se připálí

Zveřejněno 9. 5. 2013 15:05

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí a kuřecí výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGyw

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí a kuřecí výpečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZGyw

Marie

Komentáře (17)

oring: Děláte si srandu? Spodní stehno-palička, horní stehno- větší zbytek či vršek stehna. Nemusí to být technický název, ale mezi kuchaři se to tak přece říká.

oring: odkaz od Bofinky nestačí? On krocan nemá nohy, jen křídla:-?:omg:

Dajda: recept máte dobrý, ale o zvířatech toho moc nevíte. Až mi toho krocana se stehny místo křídel přivedete, tak potom se můžeme bavit dále. A dobré zuby až budete dělat španělské ptáčky ze zadního hovězího z plece. I tuto kravinu jsem už v letácích četl. :no:

bofinka: :yes: Že něco neznáme, ještě neznamená, že to neexistuje! :-D

oring: Chce to dobře porozumět vlastnímu jazyku a taky si představit krůtu, jak vypadá, když je živá a vcelku. Možná to bude jako s tím kedlubnem / kedlubnou. Vám sice nevyrostla, ale autorům akademického slovníku jazyka českého nejspíše ano, znají totiž obě varianty tohoto slova! ;-)

Dajda: dnes jsem receptik použil jako maso do kološvárského zelí. Je Moc dobré, takže se v tom nechci dál rýpat. Použil jsem krůtí prsa. Přesto ale trvám na tom, že krůtu ani krocana s hornimi sthehny jsem zatím nepotkal. Je to podobně jako s kedlubnem. Ten mi na záhoně roste. Ale kedlubna mi tam nikdy nevyrostla. :-((

oring: Vážně ne? Prodávají se balená v supermarketech a někdy i v masně, mohou být i vykoštěná. Nebo prostě celá stehna oddělte v kloubu a "paličky" zpracujte jinak.

Receptík se mi líbí a rád bych si ho udělal. Jen nevím kde vzít od drůbeže ta horní stehna????. Znám jen stehna a křídla ????.

1974andrea:Díky za fotku...

Jikotka:Jiřinko, dnes jsem zase dělala krůtí výpečky ze stehna, přidávám ještě česnek, jen kmín bez jiného koření a trochu sádla. My jsme si moc pošmákli. Posílám fotky;-)

výpečky jsou prostě výpečky:yes::-D také dělám;-)

Taky dělávám z krůtích stehen, ale bez Zlatého kuřete, jenom kmín;-)

Souhlasím s Magdalenkou;-):-p:yes::yes:

magdalenka:Díky :-D Měla jsem takové nanicovaté maso,tak jsem ho zpracovala takhle a bylo to výborné :-p:-D

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
výpečky z krůtího masa, vypecky z kuřecího masa, vypečky z krutího, výpečky, kuřecívypečky, krůtí horní stehno recept, vypecky z kureciho, recept na vypečky, krutí a kuřecí maso recepty, krůtí horní stehna recept, krůtí výpečky se špenátem, kachní výpečky, krůtí horní stehno recepty, výpečky z kuřecích prsou, kuřecí vípečky, drůbeží výpečky, kuřecí výpečky na česneku, vypečky s kuřecího masa, nejlepší recepty z krůtího masa, recept na krůtí horní stehno

Suroviny:
cibule, cibule červená, koření zlaté kuře, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu