Krůtí a kuřecí výpečky

Suroviny

300 g krůtího stehna (horního)
200 g kuřecího stehna (horního)
1 cibule (žlutá)
1 červená cibule
koření Zlaté kuře
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí a kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme a promícháme. Obě cibule nakrájíme na proužky a dáme do pekáčku. Maso dáme na cibule, promícháme a podlijeme troškou vody.

  2. Přikryjeme a pečeme půl hodiny. Potom pekáček odkryjeme a ještě pečeme půl hodiny.
    Pekla jsem na 180°C.

Komentáře k receptu Krůtí a kuřecí výpečky

  • srettka srettka

    oring: Děláte si srandu? Spodní stehno-palička, horní stehno- větší zbytek či vršek stehna. Nemusí to být technický název, ale mezi kuchaři se to tak přece říká.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    oring: odkaz od Bofinky nestačí? On krocan nemá nohy, jen křídla:-?:omg:

    Odpovědět

  • oring oring

    Dajda: recept máte dobrý, ale o zvířatech toho moc nevíte. Až mi toho krocana se stehny místo křídel přivedete, tak potom se můžeme bavit dále. A dobré zuby až budete dělat španělské ptáčky ze zadního hovězího z plece. I tuto kravinu jsem už v letácích četl. :no:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    bofinka: :yes: Že něco neznáme, ještě neznamená, že to neexistuje! :-D

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

  • Dajda Dajda

    oring: Chce to dobře porozumět vlastnímu jazyku a taky si představit krůtu, jak vypadá, když je živá a vcelku. Možná to bude jako s tím kedlubnem / kedlubnou. Vám sice nevyrostla, ale autorům akademického slovníku jazyka českého nejspíše ano, znají totiž obě varianty tohoto slova! ;-)

    Odpovědět

  • oring oring

    Dajda: dnes jsem receptik použil jako maso do kološvárského zelí. Je Moc dobré, takže se v tom nechci dál rýpat. Použil jsem krůtí prsa. Přesto ale trvám na tom, že krůtu ani krocana s hornimi sthehny jsem zatím nepotkal. Je to podobně jako s kedlubnem. Ten mi na záhoně roste. Ale kedlubna mi tam nikdy nevyrostla. :-((

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    oring: Vážně ne? Prodávají se balená v supermarketech a někdy i v masně, mohou být i vykoštěná. Nebo prostě celá stehna oddělte v kloubu a "paličky" zpracujte jinak.

    Odpovědět

  • oring oring

    Receptík se mi líbí a rád bych si ho udělal. Jen nevím kde vzít od drůbeže ta horní stehna????. Znám jen stehna a křídla ????.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    1974andrea:Díky za fotku...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jikotka:Jiřinko, dnes jsem zase dělala krůtí výpečky ze stehna, přidávám ještě česnek, jen kmín bez jiného koření a trochu sádla. My jsme si moc pošmákli. Posílám fotky;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    výpečky jsou prostě výpečky:yes::-D také dělám;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky dělávám z krůtích stehen, ale bez Zlatého kuřete, jenom kmín;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Souhlasím s Magdalenkou;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    magdalenka:Díky :-D Měla jsem takové nanicovaté maso,tak jsem ho zpracovala takhle a bylo to výborné :-p:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: výpečky z krůtího masa vypecky z kuřecího masa vypečky z krutího výpečky kuřecívypečky krůtí horní stehno recept vypecky z kureciho recept na vypečky krutí a kuřecí maso recepty krůtí horní stehna recept krůtí výpečky se špenátem kachní výpečky krůtí horní stehno recepty výpečky z kuřecích prsou kuřecí vípečky drůbeží výpečky kuřecí výpečky na česneku vypečky s kuřecího masa nejlepší recepty z krůtího masa recept na krůtí horní stehno