Nutriční hodnoty (Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 77,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,80 g |
| Tuky | 128,19 g |
| – nasycené | 77,89 g |
| – nenasycené | 48,39 g |
| –– mononenasycené | 22,56 g |
| –– polynenasycené | 25,83 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 19,46 g |
| Cholesterol | 340 mg |
| Sodík | 4,23 g |
| Sůl | 10,25 g |
| Sacharidy | 94,90 g |
| – cukry | 21,18 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g uzeniny (klobásky, točeného salámu, párků, buřtů) | Párek vepřový | 500 g |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| pálivá mletá paprika (dle chuti) | Paprika pálivá | |
| pepř (dle chuti) | Pepř černý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | |
| olej na restování | Olej řepkový |