Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 962 kJ /
1 903 kcal
Bílkoviny85,80 g
– z toho živočišné bílkoviny77,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,80 g
Tuky128,19 g
– nasycené77,89 g
– nenasycené48,39 g
–– mononenasycené22,56 g
–– polynenasycené25,83 g
––– omega 30,28 g
Vláknina19,46 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,25 g
Sacharidy94,90 g
– cukry21,18 g
––– laktóza9,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g uzeniny (klobásky, točeného salámu, párků, buřtů) Párek vepřový 500 g
250 ml 250 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 250 ml
6 6 větších brambor Brambor zimní 300 g
2 2 střední cibule Cibule čerstvá 140 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžíce 2 lžíce sladké mleté papriky Paprika červená sušená 20 g
1 lžíce 1 lžíce majoránky Majoránka sušená 20 g
pálivá mletá paprika (dle chuti) Paprika pálivá
pepř (dle chuti) Pepř černý
sůl (dle potřeby) Sůl mořská
hladká mouka na zahuštění Mouka pšeničná hladká
olej na restování Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.