Nutriční hodnoty (Nejlepší nadýchané muffiny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 13 388 kJ / 3 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,94 g |
| Tuky | 133,96 g |
| – nasycené | 27,00 g |
| – nenasycené | 94,42 g |
| –– mononenasycené | 67,98 g |
| –– polynenasycené | 26,44 g |
| ––– omega 3 | 7,13 g |
| Vláknina | 28,40 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 3,67 g |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 425,25 g |
| – cukry | 227,55 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 85 ml 85 ml oleje | Olej řepkový | 85 ml |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 110 g 110 g cukru | Cukr bílý | 110 g |
| 15 g 15 g vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 2 2 menší nastrouhaná jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 kapky 2 kapky vanilkového aroma | Aroma vanilkové | |
| vlašské ořechy na posypání | Vlašské ořechy | |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| tuk na vymazání formiček | Margarín |